top of page

Amazon One - svet na dlani

Inovacija Amazona za poenostavitev vsakdanjika.





Amazon One je rešitev, ki s pomočjo uporabnikove dlani zagotavlja hitro, priročno, brezstično rešitev pri vsakodnevnih opravilih kot so plačevanje na prodajnem mestu, vstop na prireditve, uporaba kartic zvestobe ali druge podobne akcije. Po poročanju Amazona je rešitev zasnovana po najvišjih varnostnih standardih, uporablja posebno prilagojene algoritme, ki skupaj z strojno opremo ustvari edinstven osebni podpis z dlanjo.


Za uporabo storitve se je potrebno registrirati. Uporabniki bodo lahko rešitev preizkusili na nekaterih Amazonovih prodajnih mesto kot npr. Amazon Go trgovine.

Amazon ocenjuje, da bi lahko rešitev Amazon One v prihodnje postala alternativa plačilnim in lojalnostnim karticam, kjer bi ob tradicionalnih POS napravah pri blagajnah bila nameščena tudi Amazon One naprava. Prav tako bi lahko poenostavila uporabniško izkušnjo pri kontroli dostopa.

Uporabnik registrira svoj uporabniški profil tako, da v napravo Amazon One vstavi kreditno kartico, se z dlanjo približa napravi ter sledi navodilom na napravi. Ta s pomočjo video prepoznave ustvari edinstven podpis, ki poveže vašo kartico z dlanjo. Proces je zaključen. V prihodnje uporabnik približa dlan napravi, jo zadrži za nekaj sekund in prepoznave (podpisovanja) je zaključen.


Pogoj za kreiranje Amazon One računa je mobilna številka in kreditna kartica.


Uporabniki smo leni in želimo preprosto uporabo. Podjetja razvijajo nove rešitve, ki omogočajo, minimalno interakcijo, potrebno za določeno akcijo.

Pri tem se moramo vprašati kaj to pomeni tudi z vidika zasebnosti. Podatki bodo shranjeni pri ponudniku storitve. Prstni odtisi, obraz, dlan .... Podjetja sicer trdijo, da upoštevajo vse standarde in zakonodajo s tega področja. Razmislite sami ali je poenostavitev uporabniške izkušnje vredna tega.


Vir:


댓글


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page