top of page

Binance Pay - konkurenca PayPalu

Updated: Feb 7, 2021

Lastnik in ustanovitelj Binance, Changpeng "CZ" Zhao, pravi, da želi s svojo novo plačilno storitvijo pridobiti več ljudi, ki uporabljajo kripto. Izdelek je konkurenca PayPalu. Trenutno je v beta verziji in omogoča uporabnikom, da plačujejo in prejemajo plačila v petih kriptovalutah in evrih. Binance Pay uporabnikom omogoča plačilo in prejem plačil v bitcoinu, etru, swipe-u, BNB in ​​BUSD ter EUR.

Uporabniki bodo morali za izvajanje plačil najprej napolniti Binance Pay denarnico. QR kode se ustvarijo ob nameravani izvedbi plačila, ki jo lahko prejemnik optično prebere, da prejme sredstva. Trgovci za enkrat še niso najbolj navdušeni nad sprejemanjem plačil v kriptovaluta, zaradi nihanja cen le teh in relativno nizke stopnje uporabe.

Binance Pay daje trgovcem možnost, da sprejemajo fiat-podprte stabilne kovance (za enkrat le žeton BUSD, vezan na dolar), tako da nanje ne vpliva nihanje cen kriptovalut. Uporabniki lahko plačujejo neposredno v kriptu, kar omogoča uporabnikom, da ostanejo popolnoma v kripto, brez potrebe po konverziji v fiat. Travala.com je kot prvi trgovec integriral možnost plačevanja z Binance Pay. Binance Pay omogoča prenos do 10.000 USD ali izvedbo desetih transakcij v 24 urah. Prejemnik se lahko odloči za prejemanje plačil v želeni kriptovaluti.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page