top of page

Cardano projekt v Etiopiji

V Etiopiji je infrastruktura slabo razvita, zato se prebivalci spopadajo z različnimi težavami. Ena izmed njih je tudi dokazovanje učnega uspeha in izobrazbe v državi in zunaj svojih meja. Predvsem v drugih državah so zaradi primerov ponarejenih dokumentov nezaupljivi. Podjetje IOHK, ki skrbi za razvoj Cardana se je z etiopijsko vlado dogovorilo za projekt, ki bo omenjeno težavo odpravil.


IOHK bo postavil sistem, ki bo na blokovni verigi Cardano zapisoval dosežke in uspehe študentov in bodo dosegljivi kadarkoli jih bodo potrebovali. Kreirali bodo digitalne identitete kar za 5 milijonov študentov, dostop do sistema pa bodo omogočili tudi učiteljem.


Podatki bodo varno shranjeni na decentraliziranem omrežju, dostop do njih bo mogoč samo za to pooblaščenim osebam. V kolikor ne bo mogoč dostop do sistema (npr zaradi težav z internetno povezavo ali pa z odjemalcem) bo študent prejel tudi NFC kartico s katero bo lahko dokazoval dosežke.


V naslednji fazi naj bi funkcionalnost še nadgradili, tako da bo mogoče storitev uporabljati tudi za upravljanje podatkov razreda (verjetno v osnovi podobno kot eRedovalnica pri nas).


To je prvi Cardanov projekt v realnem svetu in z budnim očesom bomo spremljali kako se bo razvijal.



Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page