top of page

DaKript novice 9/2021

Za teden enostavno ne moremo mimo Coinbasove prve izdaje delnic (IPO), ki bo 14. aprila. Največja kriptoborza v ZDA beleži rekordne rezultate. Prihodki v prvem četrtletju so ocenjeni na 1,8 mrd dolarjev. Platformo uporablja 56 milijonov preverjenih uporabnikov, od tega 6.1 milijona na mesečni ravni. Promet je presegel 335 mrd $, kar je več kot v celotnem preteklem letu. Glede na trenutne podatke je tržna kapitalizacija ocenjena na več kot 120 milijard $. Kljub številnim očitanim težavam kripto borze (slaba podpora uporabnikom, izpadi delovanja med ključnimi premiki trga, manjši obseg kriptovalut in žetonov) Coinbase predstavlja vzpon kriptosveta, ki počasi dobiva resno vlogo v finančnem svetu. Oči finančne industrije so uprte v dogodek, ki bo verjetno predstavljal enega izmed mejnikov v razvoju nove finančne ureditve.


Grayscale GBTC se bo preoblikoval v ETF

Družba Grayscale je sporočila, da bo z gotovostjo preoblikovala GBTC sklad v ETF (sklad, ki kotira na borzi). Več


Celsius v enem tednu zabeležil 1,14 milijarde $ priliva sredstev

Celsius Network je v zadnjem tednu prejel rekordnih 1,14 mrd $ sredstev svojih uporabnikov. Upravljajo že z več kot 15 mrd $. Število uporabnikov je naraslo na skoraj 600.000, kar je več kot 10x rast v enem letu. Pred kratkim je bil njihov žeton CEL uvrščen na dve večji borzi in sicer na Bitfinex in Bittrex global. V drugem četrtletju bodo na voljo tudi številne nove funkcionalnosti kot npr. spletna aplikacija, možnost menjave sredstev znotraj aplikacije, proof of community, zavarovanje sredstev… Preberite več o Celsiusu.


BTC kazalci

Za vse, ki bi radi prebrali več o trenutnih kazalci glede BTC cikla, si lahko to ogledate na CoinMetrics.


Signal omogoča plačevanje s kriptovaluto

Priljubljena sporočilna platforma, ki stremi po najvišji stopnji zasebnosti, je omogočila plačevanje oz prenos sredstev s kriptovaluto, ki je osredotočena na zasebnost. Preberi več.


Microsoft patentiral rudarjenje, ki ga poganja človek

Če nimate sredstev za drago opremo, potrebno za rudarjenje kriptovalut, je Microsoft mogoče našel rešitev. Več


Vse več podjetji sprejema kriptovalute kot plačilno sredstvo

Ne glede na opozorila o volatilnosti kriptovalut, so nekatera podjetja že pripravljena sprejemati plačila z njimi. Katera so to lahko prebereš tu.


Če si nov v kriptosvetu moraš prebrati tole

Vzemi si 3 minute in preberi ta članek.


Poroka na Ethereumu

Če vama ni do klasične poroke, lahko sedaj vajino “pametno pogodbo” zapišeta tudi na Ethereum. Več


American Airlines arena bo spremenila ime

Priljubljena dvorana v Miamiju je dobila novega sponzorja, kar se bo poznalo tudi pri imenu dvorane. Kriptoborza FTX je prva iz kriptsveta, ki je uspela podpisati takšno pogodbo. Več



Misel tedna: “Blind belief in authority is the greatest enemy of truth.” - Albert Einstein


Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page