top of page

DaKript novice 13/2021

V poplavi starejših, malo manj starih in novih kripto projektov se sprašujem kateri izmed njih bi se lahko priključil velikanoma, Bitcoinu in Ethereumu? Velikana ne mislim po tržni kapitalizaciji, temveč po doprinosu v kriptosvetu. Številni projekti rešujejo specifične, ozko usmerjene težave, nekateri pa se promovirajo kot celotni ekosistemi, ki bodo nadomestili večino tega kar že obstaja.

Bliže tem drugim je Cardano. Široko zastavljen projekt, kjer so temeljito analizirali obstoječe težave tehnologije, ki je bila razvita do sedaj in na podlagi tega pripravili rešitve, ki jih počasi lansirajo na trg. Cardano ima zagotovljeno financiranje, močno tehnično in razvojno ekipo ter veliko kripto skupnost. Trenutno so približno na polovici planiranih razvojnih aktivnosti in pred kratkim so najavili prvi projekt v praksi o katerem lahko preberete spodaj. Sedaj se pravi test šele začne in v naslednjem letu bo jasno ali bo Cardano stopil na pot velikih ali pa bo ostal še en izmed projektov v teoriji. Glede na dosedanji razvoj in sklenjena partnerstva mu kaže dobro.



Cardano in infrastrukturni projekt v Etiopji

IOHK (podjetje, ki skrbi za razvoj Cardana) je z etiopsko vlado sklenilo dogovor o postavitvi sistema za spremljanje učnih dosežkov študentov na tehnologiji veriženja blokov. Zakaj je to pomembno več tule.


Inflacija - kraja, ki je zakoni ne kaznujejo

Če vas zanima kaj sploh je inflacija, kako se je gibala v preteklosti in kaj poznavalka tega področja Lyn Alden predvideva, da se bo dogajalo v prihodnosti, potem nujno preberite njen članek.

Če vas grafi ne pritegnejo, si lahko pogledate oz poslušate odličen intervju z njo.


Največji latinsko ameriški spletni trgovec kupil za 7,8 mio BTC

Mercado Libre je v svojo bilanco dodal Bitcoin. Prav tako za določene posle že nudi možnost plačila s kriptovalutami. Več


Bitcoin prihaja v ameriške banke

Povpraševanje uporabnikov in podjetij po bitcoinu je prisilila banke v ZDA, da so obrnile smer in bodo ponudile možnost nakupa, prodaje in hranjena bitcoina svojim uporabnikom. Kdo jim bo pri tem pomagal, preberite tu.


Visa v partnerstvo z podjetjem TALA za širitev kripto storitev na razvijajočih trgih

Visa, TALA, Circle in Stellar razvojna fundacija želijo pospešiti uporabo kripto storitev na trgih v razvoju. Več

LIDO - Ethereum 2.0 staking platforma zbrala 73 mio $

Decentralizirana platforma, ki omogoča ETH 2.0 staking (zastavo sredstev za rudarjenje) in uporabo v drugih DeFi rešitvah za generiranje donosov, bo s svežimi sredstvi nadaljevala razvoj in integracijo. Več


S&P lansiral 3 kripto indekse

Bitcoin, Ethereum in združeni indeks, sestavljen iz obeh. Več


Satoshi in njegovo zadnje obdobje

Če vas zanima kaj je znanega o Satoshiju Nakamotu preden je izginil, si preberite tole.


Maker fundacija (DAI stablecoin) je prenesla sredstva v DAO (decentralizirano upravljano organizacijo)

S tem je naredila korak k decentralizaciji projekta, vendar trenutno še ni znano kaj bo organizacija s temi sredstvi naredila. Več


Misel tedna: Poslušati ni dovolj, potrebno je slišati. Ko slišiš, lahko ukrepaš.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page