top of page

Gasilci z bitcoinom do pokojnin

Prvi javni pokojninski sklad v ZDA je kupil bitcoin in ether ter s tem nakazal, da verjame v ta razred sredstev, ki lahko na dolgi rok prinesejo bistveno večje donose kot preostale oblike naložb. Pri tem ne gre za posreden nakup v obliki investicije v razne sklade, ki del naložb alocirajo v bitcoin in druga digitalna sredstva. Gre za neposreden nakup in hrambo.

Houston Firefighters Pension Fund je naredil prvi korak in verjetno kmalu sledijo drugi pokojninski skladi, ki bodo enostavno morali kupiti bitcoin. Glede na to, da bitcoin (in ether) kot sredstvo ni povezan z drugimi razredi sredstev in da gre za asimetrično sredstvo, je odločitev sklada logična. Ob majhni alokaciji, v njihovem primeru 0,6%, lahko to na dolgi rok vseeno pomembno vpliva na donos celotnega sklada. (vir)



Zakaj Bitcoin? Začni tukaj in pazi, da ne padeš v luknjo s katere je težko splezati. Ne se bati, v njej je samo znanje, ki ti lahko pomaga.


Koliko časa bomo še čakali na prvo slovenski pokojninski sklad, ki bo naša sredstva obvaroval tako, da bo kupil bitcoin? Namesto, da bi bili prvi, bomo spet med zadnjimi. In to tudi pomeni, da bo večino kupne moči naših sredstev uničila povišana inflacija, ki že konkretno vpliva na našo kupno moč. Če se vaša plača v zadnjem letu ni dvignila 5-10%, potem pomeni, da ste izgubili vsaj toliko kupne moči. Razširite to na 5 letno obdobje...

コメント


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page