top of page

Mullvad brskalnik za zasebno brskanje

Updated: Apr 10, 2023



Mullvad brskalnik je bil razvit s pomočjo ekipe Tor Project, distribuira pa ga Mullvad. Mullvad je pristopil k ekipi Tor Project, da bi s pomočjo njihovega znanja razvil brskalnik, ki temelji na enakih načelih in varnostni ravni kot Tor Browser, vendar deluje neodvisno od Tor omrežja.


Rezultat je brezplačen Mullvad brskalnik, ki varuje zasebnost. Brskalnik je še ena možnost za internetne uporabnike, ki iščejo zasebni brskalnik, ki NE temelji na izkoriščanju uporabnikovih podatkov. Brskalnik deluje tako, da uporablja "skritost v množici" pristop k zasebnosti na spletu in ustvarja podoben prstni odtis za vse svoje uporabnike. Brskalnik v privzetih nastavitvah omogoča zasebni način, blokira sledilce tretjih oseb in piškotke ter omogoča preprosto brisanje piškotkov med obiskovanjem strani med isto sejo. Tor brskalnik še vedno ostaja in razvoj se bo nadaljeval, saj je še vedno eden redkih programov, ki zagotavlja anonimnost na spletu, saj preusmerja promet preko Tor omrežja. Sodelovanje z Mullvad je prineslo pozitivne spremembe za Tor Browser, saj je omogočilo reševanje težav, odpravljanje ranljivosti in nujne izboljšave uporabniške izkušnje.


  • Mullvad Browser je brskalnik za spletno zasebnost, razvit v sodelovanju med Mullvad VPN in Tor Project.

  • Mullvad Browser uporablja pristop skrivanja v množici pri spletni zasebnosti tako, da ustvari podoben prstni odtis za vse svoje uporabnike.

  • Privatni način je privzeto omogočen, tretjeosebni sledilniki in piškotki so blokirani, brisanje piškotkov med obiskovanjem strani v isti seji pa je enostavno.

  • Dodatna možnost - poleg Tor omrežja - za brskanje po internetu z več zasebnosti, in proti množičnemu nadzoru.

  • Brskalnik je na voljo za Windows, macOS, Linux in kot razširitev za Firefox.

Bình luận


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page