top of page

Nigerijska Bitcoin vas

Podjetniki v Nigeriji postavljajo Bitcoin vas, varno zatočišče za ljudi v Afriki. V Nigeriji inflacija trenutno presega 18 %, razvrednotenje denarja pa je vsakodnevni pojav.



V krajih, kot je Akra v Gani, so življenjski stroški med najvišjimi v vseh afriških državah. Toda bitcoin lahko povrne zaupanje v denar. Nedavno poročilo družbe KuCoin je pokazalo, da od 51 % Nigerijcev, ki imajo dostop do interneta, 86 % pozna kriptovaluto kot naložbeno sredstvo.


V Nigeriji nastaja krožno gospodarstvo,, ki temelji na bitcoinu. Podobno kot to velja za Bitcoin plažo v Salvadorju. Nigerija ima tako priložnost, da podobno kot El Zonte postane tudi turistični kraj za bitcoinerje.


Ustanovitelja družbe Satoshis Journal Jeremy Garcia in Oluwasegun Kosemani si prizadevata, da bi v Lagosu v Nigeriji zgradili prvo Bitcoin vas v zgodovini. Načrtujeta, da jo bosta napajala s sončno energijo, rudarila bitcoin, izobraževala lokalno skupnost o bitcoinih in ustvarila sinergijo z laboratorijem STEM.


Nigerijci vidijo koristi bitcoina v svojem vsakdanjem življenju. Ustvarjanje krožnega gospodarstva na podlagu bitcoin standarda bi se lahko začelo prav s to vasjo.

Ta vas bo v Afriki odprla možnosti za uporabo peer-to-peer zmogljivosti Bitcoina in vlila upanje, da bo na ta način odpravila pomanjkljivosti tamkajšnje korupcije in razvrednotenja denarja.


Šolski učni načrt v vasi se bo vrtel okoli tega, kaj je denar in kakšen denar je bitcoin, izvajal pa se bo tudi redni šolski učni načrt, ki bo ustrezal lokalnim izobraževalnim zahtevam.


Tehnološki laboratorij v vasi upa, da bo privabil najboljše tehnološke talente v regiji. Nigerija je dokazala, da proizvaja spretne razvijalce bitcoinov, kot je Abubakar Nur Khalil iz podjetja BTrust, zato je spodbujanje nove generacije razvijalcev Bitcoina koristno za vse. Program STEM bo sčasoma vključeval programiranje za Bitcoin ter gradnjo vozlišč.


Nigerija je v položaju, ko lahko njeno mlado prebivalstvo izkoristi prednosti Bitcoina in zbeži v nov monetarni sistem, ki kontrolo vrača posameznikom.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page