top of page

Po pričakovanjih - Dakript 56

Zdravo,


tokrat so na udaru bitcoin rudarji v ZDA. Institucija EIA (Energy Information Administration) je pozvala vse rudarje k predložitvi obsežnih podatkov o njihovi dejavnosti. Gre za izredno akcijo, ki jo nobena industrija ne pomni. Lahko bi posegla v njihove pravice do zasebnosti in svobode delovanja.

Ciljno usmerjeno delovanje Bidenove administracije proti bitcoin industriji ne preseneča. Znano, da je Biden (ko je še vedel zase) z administracijo obljubil zvestobo globalistom in izvršuje njihov načrt. Pod pretvezo ESG politike, želi onemogočiti razvoj in konkurenčnost podjetij oziroma celotne panoge, saj bitcoin ogroža njihov obstoj. Zakaj sedaj in tako na hitro? Trenutna garnitura mora narediti vse kar lahko, preden se poslovi z oblasti, da onemogoči nadaljnji razvoj in rast vzporednega, na delu in resnici temelječega, odprtega sistema, ki prinaša alternativo ljudem in reže krila manipulaciji na vseh nivojih.

Predlagam poslušanje te epizode.

 

INTERVJU


BITCOIN SMO MI - Marko Pavlović


Preberite nov intervju v seriji Bitcoin smo mi. Dolgoletne izkušnje v korporativnem svetu upravljanja premoženja in investicijskega bančništva, analiza podatkov, spremljanje kapitalskih tokov, geopolitično dogajanje in razumevanje delovanja obstoječega finančnega sistema, sta Marka pripeljala do bitcoina. Ponudil nam je svoj pogled na bitcoin s perspektive investicijskega svetovalca.



 

Še ena mojstrovina Lyn Alden

Lyn Alden v članku "Bitcoin Network Health" obravnava trenutno stanje omrežja Bitcoin in njegovo splošno zdravje. Avtorica analizira različne metrike, da bi ugotovila moč in stabilnost omrežja. Članek ponuja izčrpen pregled trenutnega stanja in izpostavlja potencialna področja za izboljšave. Več


Fedimint

Ste že slišali za Fedimint in kako je povezan z Bitcoinom? Tony Giorgio razloži svoj pogled na nov protokol in omrežje. Fedimint


Lasten Bitcoin/Lightning Node

V kolikor bi želeli postati popolnoma suvereni pri upravljanju vašega bitcoina, potem morate razmišljati tudi o lastnem nodu. Tu najdete uporabne vsebine.


Kaj je eliptična krivulja in zakaj je tako pomembna pri Bitcoinu?

Ena izmed osnov Bitcoina, ki jo morate poznati. Preprosto razlago najdete tukaj.


Decentralized radio

Podkast, ki vam ponudi širok nabor informacij in znanj, ki vam lahko koristijo. Preveri


GrapheneOS

Se zavedate koliko podatkov pošiljate Googlu, Applu, proizvajalcem telefonov in aplikacij, ki jih te uporabijo za lastne namene in nato preprodajo na trgu? Vedo vse. Tudi tisto, kar vi ne veste o sebi. Lahko pretakanje teh informaciji omejite? Lahko. Poglej GrapheneOS.


Zgodovinski podatki o temperaturi

Vsekakor vredno pregledati trend in razširiti obzorja. Več

 

Kaj menite o intervjujih?

  • Všeč so mi, rad/-a jih berem.

  • Me ne zanimajo.


 

Izjava tedna

“The ultimate achievement of science is that it finally surrenders, that it comes to the realization that it cannot be the guiding principle for man. It is not human reason that is at the heart of the matter, but man as an individual who makes ethical and moral choices, man in relation to fellow man, man in relation to the unnameable, which, at the heart of things, speaks to him.”—

@DesmetMattias

 


 


 

TEST:  Najboljši in najobsežnejši test strojnih denarnic na slovenskem trgu

 

Za vas smo testirali strojne denarnice različnih proizvajalcev. Obširne opise z rezultati si lahko ogledate na DaKript strani.

Comentários


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page