top of page

Pogled nazaj in naprej - Timechain Codex

Knjiga Timechain Codex vsebuje obsežno zgodovino merjenja časa, računalniške tehnologije, kriptografije in razvoja Bitcoina, ki se razteza v špekulativno prihodnost medplanetarne človeške civilizacije.


Kodeks se začenja v starodavnih civilizacijah, ki so za merjenje časa uporabljale gibanje nebesnih teles. Prehaja na izum mehanskih ur in izdelavo natančnejših naprav za merjenje časa. To določa, da je čas ključna sestavina pri upravljanju zapletenih sistemov.



Drugi del Kodeksa se ukvarja z zgodovino računalniške tehnologije in kriptografije. Začne se z globalno renesanso zgodnjih računalniških tehnologij v petdesetih letih prejšnjega stoletja, izumom atomskih ur v šestdesetih letih in izdelavo osebnih računalnikov v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Vrhunec tega poglavja je rojstvo Bitcoina leta 2008, ki ga je povzročil psevdonimni posameznik ali skupina, znana kot Satoshi Nakamoto.


Bitcoin postane katalizator korenitih gospodarskih, političnih in družbenih sprememb ter spodbudi inovacije v številnih sektorjih. Pripelje do prehoda s centraliziranih političnih sistemov na lokalne politike in federacije ter preoblikuje gospodarstva na Bitcoin standard.


Z večjim bogastvom, zbranim z Bitcoinom, se človeštvo odpravi v vesolje ter kolonizira Luno in Mars. Vendar zaradi zakasnitve prenosa med Marsom in Zemljo rudarjenje bitcoinov na Marsu ni mogoče, kar leta 2140 privede do revolucije Marsovcev, da bi dosegli finančno suverenost.


Timechain Codex podrobno opisuje evolucijo merjenja časa, razvoj digitalne tehnologije in Bitcoina ter špekulira o prihodnosti Bitcoina kot sestavnega dela medplanetarne človeške civilizacije.


Prebeberi brezplačno elektronsko verzijo tukaj.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page