top of page

Poroka para zapisana na Ethereum mreži za 587 dolarjev

Updated: Apr 10, 2021

Rebecca Rose in Peter Kacheriginsky, sicer uslužbenca vodilne ameriške kripto borze Coinbase, sta razkrila, kako sta zakoniti zapis njune poroke vpisala tudi na Ethereum mrežo.


Poleg tradicionalne poročne slovesnosti je ženin napisal Ethereum pametno pogodbo in jo poimenoval Tabaat (hebrejsko za prstan). V pogodbi ustvarjena tokenizirana NFT ''prstana'' sta bila prenesena, v obliki TBT tokenov, v njuni elektronski denarnici.

Kacherginsky je 10. marca ustvaril 2218 vrstic dolgo pametno pogodbo, pri čemer je pogodba stala 0,25 ETH - takrat vredna približno 450 dolarjev. Uro po sklenitvi pogodbe so bile iz podjetja Tabaat poslane še tri transakcije za dodatnih 0,0048 ETH ali 87 dolarjev - kar pomeni, da tokeniziranje zakonske pogodbe stane približno 537 ameriških dolarjev.



Sama slovesnost je bila sestavljena iz dveh transakcij – prenos NFT ''prstanov'' v njuni denarnici. V celoti je poroka trajala štiri minute. Toliko časa je bilo potrebnega, da je bila v Ethereum mreži potrjena. Cena za rudarjenje je bila 50 dolarjev.

V primerjavi s tem, povprečna poroka v Združenih državah Amerike stane približno 25 tisoč dolarjev.


Nevesta je čivknila : ''Blockchain je za razliko od fizičnih predmetov za vedno. Ne da se ga ustaviti, cenzurirati in ne zahteva nikogaršnjega dovoljenja. Takšna, kot bi morala biti ljubezen. Kaj bi lahko bilo bolj romantično kot to?''

To sicer ni prva zakonska zveza temelječa na blockchain tehnologiji. Oktobra 2014 sta David Mondrus in Joyce Bayo sklenila zakonsko zvezo s pomočjo DLT. Zakon sta formalizirala s skeniranjem QR kode med udeležbo na zasebni Bitcoin konferenci v Disney Worldu. Vir

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page