top of page

Senatorji ZDA pozivajo športnike k bojkotu uporabe digitalnega juana

Trije senatorji ZDA so opozorili na potencialno špijonažo, ki jo lahko Kitajska izvaja nad uporabniki njihove digitalne valute, ki je v pilotni fazi. Izpostavili so vprašanje zasebnosti in ogrožanje le te, in pozivajo udeležence olimpijskih iger 2022, da ne uporabljajo digitalnega juana.

Kitajska je v sklepni fazi pilotnega projekta digitalne juana. V nekaj kitajskih mestih že testirajo uporabo digitalne valute, kjer državljane nagovarjajo k uporabi z različnimi ugodnostmi. Več

Digitalne valute centralnih bank prinašajo nekaj prednosti, a hkrati več slabosti. Med prednosti lahko štejemo eliminacijo poslovnih bank in tako možnost neposrednega dostopa do uporabnika. Na ta način bodo lahko sredstva namenjena pomoči prišla direktno do uporabnika in ne bodo odvisna od volje poslovne banke. Kot slabosti pa lahko naštejemo totalna kontrola, omejevanje porabe glede na vsebino in možnost zaplembe sredstev. Na preizkušnji pa bo predvsem zasebnost posameznika. Omeniti velja tudi prilagojeni finančni in davčni pogoji glede na kreditno oceno itd.


Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page