top of page

Spremljanje BTC in ETH omrežja kot animirana serija

Ljudje si težko predstavljamo kako delujejo različna omrežja, a to kar so pripravili avtorji spletne strani txstreet.com vam bo zagotovo pomagalo pri prvih korakih razumevanja Bitcoina in Ethereuma.



Figurice, ki spominjajo na tiste iz South Parka predstavljajo posamezno transakcijo, ki jo uporabnik pošlje v omrežje, v izvedbo. Za vsako transakcijo uporabnik sam ali pa to zanj naredi njegova kripto denarnica, določi vzpodbudo, ki smo jo pripravljeni plačati rudarjem, da transakcijo potrdijo. V kolikor želimo, da je transakcija vključena v naslednji blok (10 minut v primeru Bitcoina) bomo namenili višji znesek. Ni pa nujno, da bo kljub višjemu znesku ta transakcija vključena v prvi blok, saj tudi drugi uporabniki ponujajo različne višine vzpodbud.

Figurica, ki se premika hitreje pomeni, da je uporabnik ponudil višji znesek vzpodbude. Ob kliku na figurico se prikažejo podatki o transakciji kot npr. višina vzpodbude, znesek valute, ki se pošilja, velikost transakcije v byte-ih, status transakcije.


Avtobusi predstavljajo bloke. V Ethereum omrežju le ti vozijo na vsakih 5-7 sekund, medtem ko v Bitcoin omrežju na približno 10 minut.


Na voljo so tudi podatki o bazi nepotrjenih transakcij (mempool), ki prikazujejo tako število kot velikost. Poleg tega je razvidno koliko kovancev je trenutno v obtoku, koliko znaša trenutno mediana vzpodbude za transakcije itd.


Si sedaj lažje predstavljate delovanje?

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page