top of page

Turčija prepovedala kriptovalute

Turčija je znana po tesni regulaciji plačilnih storitev in to tudi tokrat dokazuje. Z ukrepi konec aprila bo tako:

  • prepovedala plačevanje s kriptovalutami (konverzijo kripto-fiat),

  • ponudnikom plačilnih storitev prepovedala opravljanje storitev, ki jih nudijo kripto borzam in omogočajo zamenjava FIAT sredstev s kriptovalutami in obratno.


Ponudniki plačilnih storitev, ki omogočajo kripto borzam in ostalim kripto projektom prenos sredstev uporabnikov iz njihovih računov, denarnic na račune kripto borz ali kripto denarnic, bodo čez noč ostali brez posla oz se bo njihova dejavnost smatrala kot ilegalna. Borze in kripto denarnice pa bodo ostale brez velikega dela sredstev, ki so se do sedaj na ta način usmerjala v kriptosvet.


Zaradi uvedbe tega ukrepa imajo sedaj uporabniki dva tedna časa, da prenesejo sredstva na ali iz kripto borz oz denarnic.


Turčija pa je iz regulacije izvzela banke. Te bodo še vedno lahko opravljale to funkcijo in uporabniki bodo lahko prek bančnega sistema še vedno prenašali turško liro na kripto borze ali denarnice. Vir


Do sedaj je veljalo, da kjerkoli so prepovedali stik s kriptovalutami, je sprejem le teh še naprej naraščal. Komentarji na twitterju govorijo o tem, da so se Turki vedno znašli, ne glede na omejitve in tudi tokrat se bodo.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page