top of page

Uporabniki Ledgerja pozor!

Uporabniki kripto denarnice Ledger so v zadnjem času pogosta tarča prevarantov. Po vdoru hackerjev, ki so se dokopali do določenih podatkov uporabnikov, morajo biti uporabniki Ledgerja še toliko bolj pazljivi.


Ena izmed možnih prevar, da bi se prevaranti dokopali do sredstev je zabeležena na tej strani. Uporabnik je po pošti prejel paket z domnevno novo napravo in navodili za prenos sredstev na novo napravo.


Škatla z napravo, ter samo pakiranje, je bila zelo dobra kopija originala. Dopis in navodila pa so vsebovala nekaj napak, ki so lahko dala slutiti, da ne gre za original. V dopisu je navedeno, da zaradi vdora in možnih zlorab pošiljajo nadomestno napravo, ki bo to možnost izključila. V kolikor uporabljate Ledger napravo preberite bolj natančen opis te zlorabe tukaj.


Ne glede na proizvajalca je potrebno biti vedno pozoren na detajle, ki lahko razkrijejo, da gre za poskus zlorabe. V kolikor niste prepričani o avtentičnosti pošiljke in sporočila je najbolje, da se obrnete na proizvajalca in z njim preverite ustreznosti.




Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page